* „Am găsit înțelegere, am încercat să mediem toate aceste aspecte, dar trebuie să venim cu o soluție, prin care să putem să plătim”, a transmis președintele grupării târgoviștene
Chindia Târgoviște traversează o perioadă foarte dificilă. Echipa târgovișteană ocupă locul 18 în clasamentul ligii secunde, înregistrând două victorii și cinci înfrângeri în etapele disputate până acum, iar pe de altă parte, situația financiară a clubului condus de Marcel Ghergu devine din ce în ce mai complicată. Singurii care ar putea rezolva situația sunt asociații, pentru că din meciul privat nu pare să vină vreun sprijin pentru clubul târgoviștean, care se află mai aproape de colaps decât de salvare.
„Nu ne așteptam la asemenea rezultate”
Marcel Ghergu a transmis că nu se aștepta la un început de sezon atât de slab, dar este optimist și crede că formația târgovișteană poate urca în clasament. „Nu ne așteptam la evoluții și rezultate spectaculoase, dar nici la asemenea rezultate. Am început mai târziu activitatea, ne-am înscris în campionat pe ultima sută de metri, dar avem în lot jucători cu experiență și mă așteptam la alte evoluții. Este început de sezon, se pot întâmpla destule. Sper ca toată lumea să conștientizeze că la Chindia Târgoviște, indiferent de situația dificilă în care se află clubul, ai datoria și responsabilitatea unor evoluții, unor jocuri și rezultate. În toate jocurile am avut și momente bune, dar câștigă cel care greșește mai puțin. Încercăm să găsim soluții ca să ieșim din această situație”, a transmis președintele Chindiei.
„Trebuia acționat încă din vară”
Acesta a recunoscut că sunt multe datorii care trebuie stinse urgent, astfel încât activitatea clubului să fie deblocată. „Din punct de vedere al furnizorilor și al litigiilor civile, este un pericol foarte mare de blocaj. Dacă nu reușim să deblocăm contul prin achitarea datoriilor către ANAF, în jur de 2.300.000 lei, nu putem face plăți, contracte de sponsorizare și nu putem să obținem anumite venituri. Din iunie suntem blocați din acest punct de vedere. S-a ajuns chiar și la discuția de insolvență, dar nu știu dacă este oportun. Sunt foarte mulți furnizori care pot cere insolvența sau chiar falimentul clubului. Avem două executări silite de la doi furnizori, poprirea de la ANAF și mai sunt câteva hotărâri judecătorești, prin care trebuie să facem plata către acei furnizori, oricând pot apela la un birou de executor judecătoresc, care să ne execute silit. Am găsit înțelegere, am încercat să mediem toate aceste aspecte, dar trebuie să venim cu o soluție, prin care să putem să plătim. Eu cred că se vor găsi soluții până la urmă. Nu trebuia să ajungem până aici, trebuia acționat încă din vară”.
„Mă simt inutil”
Președintele Chindiei nu regretă că a revenit în acest proiect, dar a spus că fără sprijin din punct de vedere financiar nu are cum să salveze clubul. „S-a făcut un buget, dar s-a intervenit în fiecare an prin rectificări. Banii de la Consiliul Județean nici nu îi vom vedea, dar sunt bine veniți pentru a stinge din datoria către ANAF. Se caută soluții pentru a debloca situația. Nu mai discutăm de nume, eu pot să plec mâine, problema este a clubului. Nu regret că m-am întors, știam ce situație este și am venit cu sufletul. Cred că pot da o mâne de ajutor, dar în această situație mă simt inutil”.