luni, 21 aprilie, 2025

Un singur centru de sacrificare a mieilor are aprobarea DSVSA

În Dâmbovița, pentru Sărbătorile Pascale,

Publicitate




Citeşte şi

În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița a decis să mențină centrele de sacrificare a mieilor în județ, pentru a permite locuitorilor să respecte tradiția consumului de carne de miel în această perioadă.

Directorul executiv al instituției, Sandu Tolea, a declarat că, până în prezent, doar un singur centru de sacrificare a fost solicitat și aprobat, acesta fiind situat în comuna Aninoasa: „Surpriza mare este că nu avem decât o singură cerere pentru un centru de sacrificare, care a fost aprobată de mine și de colegii mei de la Serviciul de Igienă și Catagrafie. Mieii vor fi sacrificați și vânduți sub supraveghere sanitar-veterinară„.

În ceea ce privește comercializarea, mieii vor putea fi cumpărați, conform tradiției din ultimii 10-15 ani, din Piața 1 Mai din Târgoviște, dar și din piețele din orașele județului. Reprezentanții DSVSA Dâmbovița vor asigura monitorizarea condițiilor sanitare-veterinare în toate aceste spații.

Sandu Tolea a subliniat rolul crucial al autorității sanitar-veterinare în siguranța alimentară: „Activitatea Direcției Sanitar-Veterinare se referă la siguranța alimentară, de la furcă la furculiță. Este menirea noastră să ne ocupăm de întregul lanț alimentar”.

Deși în anii precedenți existau între trei și patru centre de sacrificare, Sandu Tolea se așteaptă ca noi solicitări să fie depuse în perioada următoare.

Publicitate




LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele ştiri

Învierea Domnului – Izvorul credinței și bucuriei noastre

† Nifon, din milostivirea lui Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit Iubitului nostru cler, cinului monahal și tuturor credincioșilor din Arhiepiscopia Târgoviștei,...

Citeşte şi...