Chiar dacă golul lui Grubac, din minutul 54, absolut regulamentar, ar fi fost validat, supărarea suporterilor Chindiei nu ar fi fost cu mult mai mică. E drept, echipa ar fi fost un pic mai sus în clasament, locurile 10-11, în loc de 14, dar rămânea mâhnirea că s-a ratat o mare șansă pentru urcarea pe locul 6.
Înfrângerea suferită în fața unei echipe nou promovate readuce în discuție o întrebare mai veche, dar foarte oportună și acum: unde, la ce nivel se află, de fapt, fotbalul târgoviștean? În sezonul trecut se afirma că în lotul Chindiei sunt jucători valoroși (Golofca, Moldoveanu, Cornel Dinu, Prejmerean, Cojocaru) dar, vinovați pentru rezultatele slabe sunt antrenorii, în special ultimii doi, Vasile Miriuță și Diego Longo.
Dintre toți cei menționați, în prezent doar veteranul echipei, Cornel Dinu, a mai rămas. Ca o paranteză, afirm că dacă ar fi jucat cu CS Afumați, nu cred că golul din minutul 53 s-ar fi produs. Așadar, o echipă schimbată în acest sezon, antrenor nou și conducere locală. Dar, jocul Chindiei rămâne xeroxat cu cel din sezonul trecut. Încâlcit, fără un rol clar al jucătorilor pe posturi și, adesea, haotic, el nu arată niciun progres.
Schimbarea antrenorului Marian Vătavu, care se face mai mult pentru estomparea guralivilor politici, care consideră că orice rudă a primarului nu mai are dreptul să-și construiască o carieră, nu este soluția potrivită. Chiar dacă am enumerat carențele din jocul echipei, pentru care o parte din vină o poartă și antrenorul, nu cred că schimbarea lui este oportună. Dacă se face, înseamnă că proiectul acela îndrăzneț și necesar referitor la promovarea jucătorilor dâmbovițeni, cade.
Un antrenor, precum Săndoi să zicem, nu va ține cont de așa ceva. Și… apropo, pe care ușă a AFC Chindia a ieșit Săndoi, când a plecat de la Târgoviște? Ce repede se uită unele amănunte. Dacă nu este posibilă, în acest moment, o ascensiune pentru promovare, de ce nu ne vedem liniștiți de treabă spre a forma, în timp, o echipă locală, puternică?
Tocmai pentru acest vis trebuie să arătăm deficiențele, să venim cu propuneri, dacă le avem, să despicăm firul în patru, dar nu să repetăm vânzoleala din sezonul trecut, pentru că nicio schimbare nu asigură în mod absolut progresul. Xeroxarea, de care am amintit, poate fi un efect, dar nu și o cauză a lipsei de valoare a antrenorului. Vătavu este recunoscut pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în cadrul AFC Chindia.
Nu, antrenorul nu trebuie schimbat. Altceva trebuie făcut. Și… chiar de antrenor. Să-i mai disciplineze pe jucătorii cu tupeu, cu aere de vedetism, să-i transpire mult mai serios la antrenamente și să-i obișnuiască cu sarcinile de joc, precise (ca să dispară haosul de care am amintit). Este mult mai simplu să se procedeze așa decât să înlocuim un antrenor tânăr, capabil și devotat fotbalului dâmbovițean, doar pentru faptul că este rudă cu primarul Târgoviștei. Haideți să eliminăm asemenea viziuni și, dacă iubim fotbalul și Chindia, să privim numai în direcția aceea.