Marți s-a încheiat etapa a 6-a din liga secundă, cu partida CSM Reșița – Csikszereda. Oaspeții au câștigat cu 3-2 și s-au desprins la 6 puncte de locul 2, ocupat acum de CS Afumați. Clasamentul la zi, cu excepția celor două restanțe ale Corvinului, a durat decât o zi, pentru că astăzi începe etapa a 7-a cu partida FC Bihor – Steaua București.
Succesiunea aceasta de jocuri, aproape zilnice, transformă competiția într-una de anduranță, pentru că forțează unele echipe să joace la patru zile după meciul anterior. Este și cazul Chindiei, care va evolua mâine cu Ceahlăul Piatra Neamț, de la ora 16.00, după partida de duminică cu FC Voluntari. Desigur, televizarea unor meciuri aduc bani echipelor, dar programările afectează uneori.
Așadar echipa din Miercurea Ciuc devine lider autoritar, cu un punctaj maxim, 18 lenyeguri, ca să ne exprimăm în limba ei. Așa cum am mai amintit, președintele echipei ardelene (totuși!), a declarat, la începutul acestui sezon, că își dorește promovarea în SuperLigă, Zoltan Szondy amintind și faptul că echipa sa a împlinit 120 de ani de la înființare, chiar în această vară, fiind cea mai veche din primele trei ligi ale României.
Noi îl credem doar parțial, pentru că în „cartea de vizită” a secuilor ciucani, pe lângă anul 1904, mai apare încă unul, 2010, despre care se menționează că este cel al reînființării, contrazicând longevitatea acestei echipe. Adevărat rămâne faptul că Csikszereda este pe drumul propus de conducătorul ei.
În continuare, pe locurile 2-6, cele ale zonei play-off, sunt echipe la care ne așteptam să fie acolo, adică Steaua și FC Voluntari, chiar și Metaloglobus (cea mai solidă echipă, și ca joc, din Liga a 2-a), dar și insolitele CSM Slatina și CS Afumați. Grupul echipelor de 11 puncte, locurile 5-8, este oricând supus rocadelor. O victorie a Chindiei ar putea sălta echipa lui Marian Vătavu spre mijlocul clasamentului, ameliorând emoțiile.
Altfel, plonjonul în prăpastia campionatului regular este inevitabil. Atâta pericol, după doar 6 etape, nu a amenințat echipa târgovișteană niciodată, de la retrogradare încoace. Nu vrem să mărim tensiunea în echipă, dimpotrivă, dorim doar să capacităm jucătorii de importanța partidei cu Ceahlăul. Ne-am dori să vedem optimismul din conferințele de presă, concretizat și pe teren.
De vorbe frumoase, cu transmitere la isprăvi virtuale, ne-am săturat încă de pe vremea lui Vasile Miriuță, chiar și a lui Diego Longo. Noi, românii avem darul vorbirii, că nu degeaba există expresia „românul s-a născut poet”. Mai greu este cu fotbalul, la care toți românii se pricep, dar nimeni nu-l scoate din mediocritate. Pe curând!