joi, 3 octombrie, 2024

UPDATE VIDEO :: Dublă lansare de carte „Arhanghel” la Curtea Domnească din Târgoviște :: Galerie foto

Publicitate


Citeşte şi

Duminică, 29 septembrie, ora 12:00, „Curtea Domnească” din Târgoviște a fost gazda unui eveniment cultural excepțional, dedicat comemorării legendarului războinic Stroe Buzescu și a iubitei sale soții, jupâneasa Sima. Evenimentul a celebrat lansarea dublă a cărții tipărite și a ediției sale e-book (carte audio) „Arhanghel”, o creație ce readuce în atenția publicului lupta, truda și valorile pe care cei doi eroi le-au apărat toată viața lor în slujba patriei.

Sunt personaje importante din istoria neamului. Pe lângă marii voievozi, au fost oameni la fel de valoroși poate, fără de care cei aleși nu ar fi fost capabili să conducă. Mă bucur din suflet că această carte a ieșit în aceste condiții. Am stima pentru evoluția tehnologică de astăzi, dar una e să citești pe tabletă, altceva să ții cartea în mână”, a transmis Tudor Gheorghe, la Curtea Domnească din Târgoviște.

Proiectul, inspirat din istoria bogată a lui Stroe Buzescu, căpitan în garda lui Mihai Viteazul, și a soției sale, Sima Buzescu, este menit să ofere generațiilor de astăzi un exemplu de curaj, loialitate și dragoste nemuritoare, înscrise atât în piatra tombală de la Stănești, cât și în hrisoavele ce pomenesc faptele lor eroice.

Dacă scanați codul QR, veți putea auzi interpretarea fabuloasă a actorilor. Avem o istorie plină de oameni care pot fi o inspirație pentru cei de astăzi, așa cum este Stroe”, a mărturisit Vasile Lupașc, autorul cărții.

Am îmbrățișat acest proiect cu cea mai mare plăcere, este un subiect pe care îl abordasem în povestirile istorice. Subiectul se axează în jurul unui document esențial: piatra sa de mormânt, o cronică în piatră și totodată o declarație de dragoste scrisă de prima femeie cronicar, soția lui Stroe Buzescu”, a completat artistul plastic Valentin Tănase.

Interpretarea excepțională a celor doi mari actori, Tudor Gheorghe și Maria Ploae, aduce la viață textul scris de Vasile Lupașc Sfinteș, subliniat de fundalul muzical original compus de maestrul Marius Hristescu. De asemenea, cartea beneficiază de ilustrațiile remarcabile ale artistului plastic Valentin Tănase, care adaugă un plus de valoare estetică acestei lucrări.

Sunt legat de Cetatea Târgoviște, de Festivalul Național de Romanțe «Crizantema de aur», de ceea ce a fost orchestra Filarmonicii din Târgoviște, al cărei dirijor am fost câțiva ani. Sunt onorat de colaborarea cu prietenul meu, Vasile Lupașc, pentru a cărui carte istorică valoroasă am realizat fundalul muzical. Este un eveniment editorial de excepție”, a declarat maestrul Marius Hristescu la evenimentul de ieri, care a coincis cu aniversarea propriei zile de naștere.

Cu o echipă impresionantă din spatele acestui proiect, care îl include și pe consultantul științific, prof. dr. Leonard Velcescu, laureat al Academiei Române, lansarea a adus în prim-plan o poveste pe care copiii și nepoții noștri o merită cunoscută și transmisă mai departe.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Complexul Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița și alte entități culturale și artistice.

 

Publicitate


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele ştiri

Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

*Grupuri noi cu sute de elevi din România și din Rep. Moldova salută Cetatea Romanței Târgoviște cu salutul Crizantemiștilor:...

Citeşte şi...