*Bilanțul recalculării în județul Dâmbovița: 87.567 de pensionari cărora le-au crescut pensiile, 19.384 de pensionari cărora pensiile le-au rămas la același nivel, și 18.861 de pensionari cu pensia minimă socială
Ieri, 26 septembrie, în Sala „Mihai Viteazul” (Sala Mică) a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o ședință ordinară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice și a Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița. Evenimentul a fost prezidat de prefectul județului – Claudia Gilia și de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice – Gheorghe Popa. La discuții au mai participat directorul Casei Județene de Pensii Dâmbovița – Toni Ciprian Mihai, și reprezentantul pensionarilor din Valea Dâmboviței – Napoleon Dobra. Pe parcurs, s-a alăturat și noul subprefect al județului – Teodor Rădoi. De asemenea, a fost prezent și consilierul județean Mihai Istrate.
Principalul subiect de pe ordinea de zi a fost preocuparea Casei Județene de Pensii privind solicitările de revizuire a deciziilor legate de pensiile recalculate, proces început la 1 septembrie 2024.
Ședința a debutat cu un moment emoționant, în care prefectul Claudia Gilia, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, care va fi celebrată pe 1 octombrie, a oferit Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice o diplomă de excelență, ca semn de apreciere pentru activitatea depusă în sprijinul seniorilor din județ. „Acesta este un gest de prețuire și apreciere pentru toate acțiunile pe care le-ați realizat până acum, toate eforturile pe care le faceți la fiecare ședință, și nu numai”, a declarat prefectul Claudia Gilia. În semn de recunoștință pentru sprijinul acordat, pensionarii i-au oferit un buchet de flori și o icoană cu Maica Domnului.
În continuare, directorul Casei Județene de Pensii, Toni Ciprian Mihai, a vorbit despre procesul de recalculare a pensiilor, finalizat la începutul lunii septembrie 2024. „Avem un număr de 87.567 de pensionari cărora le-au crescut pensiile, 19.384 de pensionari cărora pensiile le-au rămas la același nivel, și 18.861 de pensionari cu pensia minimă socială, care încasează 1.821 de lei. Cea mai mare creștere la nivelul județului a fost de 6.217 lei pentru o persoană”, a precizat acesta. De asemenea, a menționat că există 650 de dosare care nu au fost încă finalizate din cauza modificărilor legislative intervenite de-a lungul timpului.